Grootse oplossingen voor àl je verpakkingsdrukwerk. Efficiënt én aangenaam.

Merkbewaking

Je imago blijft consistent door onze expertise in prepress en ontwerp.

Mock-ups

Jouw ontwerp tastbaar gemaakt. Nog vóór de druk.

Rask portal

Ons digitale platform structureert de informatiestromen van je verpakkingsdrukwerk.

Digitaal drukken

Rask bedrukt élk type materiaal in kleine hoeveelheden.

Merkbewaking

Je merk is heilig. Binnen de strikte regels van jouw huisstijl zorgt Rask altijd voor de beste oplossing. Dat doen we in de ontwerp- én in de prepressfase. Want bij elke stap zit de kritische reflex rond de bewaking van je imago ingebakken. Het eindresultaat? Een compleet uniforme merkbeleving.

Wij ontwerpen élke verpakking

Rask kan elke verpakking aan. Een nieuw concept? Een doorvertaling van een bestaand ontwerp? Aan de slag met illustraties of fotografie? Een andere specifieke vraag? Wij maken er werk van.

Prepress

Rask maakt de technische vertaling van een ontwerp naar een drukklaar bestand. Daarbij waken we – ongeacht de druktechniek - over je huisstijl. Beloofd. Zo blijft je imago consistent en je merk herkenbaar voor de consument.

De instrumenten die we gebruiken om je een uitstekend resultaat te garanderen?

 • Fingerprints
 • Gekalibreerde proeven
 • Drukproeven op folie
 • Native PDF aanpassingen

Je kan rekenen op onze troeven en kwaliteiten:

 • Drukklaar maken van bestanden
 • Ontwerp
 • Productfotografie
 • Beeldbewerking
 • Tekstcorrecties
 • Vertalingen
 • Grafische correcties
 • Implementatie van voedingswetgeving
 • Opmaak stansmestekening

Mock-ups

Een tastbaar bewijs nodig van je geniale idee? Wij zorgen voor een mock-up. Zo kan je de verpakking tonen en betasten nog vóór de eigenlijke druk. Dat maakt je flexibel. Er is een beurs? Een nieuwe kans bij een klant? Neem alvast je volgende verpakking mee, in plaats van je vorige.

Rask realiseert mock-ups zonder dat er drukplaten of cilinders besteld moeten worden. Dat laat je toe om het ontwerp te testen in de winkelrekken of tijdens focusgroepen. De resultaten van je onderzoek neem je mee in het finale ontwerp. Een ander voordeel? Je kan al een fotoshoot organiseren en campagnes uitwerken, voor je verpakking gedrukt wordt.

Bekijk onze referenties

Rask Portal

Verpakkingsdrukwerk voorbereiden brengt veel communicatie met zich mee. Het voelt als jongleren met voorlopige ontwerpen, correcties, drukproeven en goedgekeurde bestanden. Wij kennen én beheersen die kunst perfect en kanaliseren je informatiestroom. Vanuit onze jarenlange ervaring ontwikkelden we een platform – Rask Portal – dat al je informatie centraliseert en structureert.

Daar stopt het niet. We houden het landschap in het oog, want dat evolueert zonder ophouden. Door onze nauwe samenwerkingen met drukkers van alle technieken zijn we op elk domein mee met de laatste ontwikkelingen. Verandert er iets? Dan groeit ons portaal telkens mee. En dat rendeert: je hebt meer overzicht, waardoor we met een minimum aan correctierondes tot een goed voor druk komen. Dat maakt het voor iedereen aangenaam.


Je zoekt een oplossing? We staan voor je klaar!

Contacteer ons

“Wat fijn dat het zo snel gelukt is. Hier zijn we echt héél blij mee! Enorm bedankt voor het snelle schakelen!”

Digitaal drukken

Rask biedt digitaal drukken zodat je verpakkingen in beperkte oplage kan produceren. Voor hele kleine hoeveelheden zijn mock-ups, die Rask voor je drukt, vult en sealt, een goede optie. Wie wat meer volume nodig heeft, kiest beter voor digitaal drukken. We drukken de verpakking dan digitaal op folie of papier en leveren deze op rol. Hiermee kan je productstalen maken op je eigen verpakkingsmachine. Digitaal drukken leent zich dus perfect voor het testen en controleren van een nieuwe verpakking.

Het is ook een handig verkoopinstrument, ideaal voor beurzen en tijdens salesgesprekken. Ook bij consumentenonderzoek en focusgroepen kan je gebruik maken van deze prototypes. Hier geven we wel een belangrijke opmerking mee: net zoals bij de mock-ups zijn de digitale inkten niet voedingsgeschikt. De inhoud van deze verpakkingen kan dus niet worden geproefd.

De voordelen zijn hetzelfde als bij mock-ups: je spaart de productiekost van druklichamen (cilinders of platen) uit. Ook win je veel tijd: digitaal drukken kan razendsnel gaan. Hoera!

Laat je adviseren

Onze zes stevige pijlers. Je brug naar goed voor druk.

Bij Rask volg je de snelste weg naar een goed voor druk.
Dankzij die focus op efficiënte krijg jij een bijzonder voordelige prijs.

1
Verankering in de praktijk

Drukkers kennen ons en weten dat we alle technieken onder de knie hebben. Rask staat voor kennis van alle druktechnieken. Zo verbeteren wij onze dienstverlening. En daar plukken onze klanten de vruchten van, elke dag opnieuw.

2
Innovatie en groei

We hanteren de meest doeltreffende instrumenten, methoden en technieken. Dat vinden we waardevol, want dat bespaart ons allebei tijd. En daardoor krijg jij ruimte om te investeren in je groei.

3
Rask-attitude

Wendbaar, doortastend en – verdorie! – écht mega-efficiënt. Al onze medewerkers zijn doordrongen van een doe-mentaliteit. Maak je afspraken met ons? We volgen ze correct op. Beloofd!

4
Directe communicatielijnen

Wanneer je ons belt, krijg je meteen de juiste persoon aan de lijn. Geen gedoe met hiërarchie. Bij ons kent iedereen zijn vak. Onze mensen hebben de expertise én de vrijheid om zelfstandig keuzes te maken. Dit laat ons toe om éxtra snel te schakelen.

5
Topteam

Samen heeft ons team van medewerkers meer dan een halve eeuw ervaring in verpakkingsdrukwerk, op vier verschillende druktechnieken. Da’s een pak expertise waar jij op kan bouwen.

6
Faire prijs

Bij een aangename samenwerking hoort een faire prijs. En ook daar kan je op rekenen.